Aanmelden met het service-account van de authenticatie-agent

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u een Authenticatie-agent service-account maken voordat u een schijf versleutelt. De service-account is nodig om toegang te krijgen tot de computer, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker het wachtwoord vergeet. U kunt de service-account ook gebruiken als reserve-account. Om een account toe te voegen, selecteert u een service-account in de instellingen voor schijfversleuteling en voert u de naam van de gebruikersaccount in (standaard ServiceAccount). Om te authentiseren met behulp van de agent, hebt u een eenmalig wachtwoord nodig.

Het eenmalige wachtwoord achterhalen in de beheerconsole (MMC)

Het eenmalige wachtwoord in de webconsole achterhalen

Kaspersky Endpoint Security werkt het wachtwoord automatisch bij elke keer dat een gebruiker zich met de service-account authenticeert. Nadat u zich heeft geathenticeerd met behulp van de agent, moet u het wachtwoord van het Windows-account invoeren. Wanneer u zich aanmeldt met het service-account, kunt u de SSO-technologie niet gebruiken.